Weteringloop - hardlopen


Organisatie


De stichting Kamerikse Weteringloop organiseert op 20 april 2024 wederom het hardloopevenement  de "Kamerikse Weteringloop" door het weidse landschap van het Groene Hart van Holland.

   

Deze recreatieve hardloopwedstrijd bestaat uit een jeugd loop en een volwassenen loop.  De jeugd van 4 t/m 13 jaar wordt ingedeeld in drie leeftijdscategorieën en lopen afhankelijk van de leeftijd  0.7, 1,0of 1.7 km.


De volwassenen kunnen kiezen tussen 5 of 10 kilometer en 10 Engelse Mijl door de dorpen Kamerik en Kanis en langs de Kamerikse Wetering.

Met 3 verschillende afstanden voor kinderen en volwassenen is er voor ieder wat wils!


Inschrijven
Inschrijve kan tot de dag vóór de Weteringloop. Als je je vóór 10 april 2024 inschrijft, heb je een gepersonaliseerd startnummer met je eigen naam!


Je startnummer kun je ophalen bij ons inschrijfbureau ophalen vanaf 11:45 uur tot een kwartier voor de wedstrijd. Het inschrijfbureau is te vinden bij de Voetbalvereniging Kamerik.


Inschrijving is ook mogelijk vanaf 11:45 tot een kwartier voor de wedstrijd uur op ons inschrijfbureau. Het startnummer bevat een chip die je looptijd registreert. Daarnaast wordt je finish gefilmd zodat je die op onze site kunt terugkijken!

Faciliteiten

Op het inschrijfbureau zijn dit jaar geen kleedkamers aanwezig.
De RTV Utrecht5 km               (vanaf 14 jaar)..........start:  13:30

De Kwakkenbos bv  10 km    (vanaf 15 jaar)...........start 13:40

De Celsius 10 engelse miles  (vanaf 16 jaar)..... .....start 13:30

Snelle lopers wordt geadviseerd zich in het voorste gedeelte van het startvak op te stellen. Van alle lopers vindt een tijdregistratie plaats, welke zo snel mogelijk op deze website wordt gepubliceerd. Direct na de finish ontvangt elke deelnemer een medaille en de prijsuitreiking voor de eerste 3 snelste dames/heren en de snelste Kamerikse dame/heer vindt ongeveer 10 minuten na binnenkomst van de winnaars van het betreffende onderdeel plaats. 


De routes vindt u hier beneden. 

Kosten

De RTV Utrecht 5 km kost bij voorinschrijven €8, ter plaatse €10

De Kwakkenbos 10km en de Celcius 10 miles kosten bij voorinschrijving €10 of €12 ter plaatse.

Op het inschrijfbureau kunt u contant en met een QR-code betalen. 

Parcours

Door op de onderstaande buttons te klikken krijgt u de bijbehorende parcours omschrijving te zien.    

Langere afstanden (vanaf 14 jaar)

Jeugdloop4-5-6 jaar ..... 700m .......start: 12:15 uur

7-8-9 jaar .....1000m ......start:  12:30 uur

10-13  jaar .....1700m .......start: 12:45 uur

Voor de eerste 3 plaatsen wordt voor alle categorieen een prijs beschikbaar gesteld. De prijsuitreiking van de jeugdloop is direct na de finish.

Kosten: 3 euro (voor- en na-inschrijving)


BereikbaarheidKamerik ligt 2,5 km ten noorden van Woerden en is goed per fiets, met de auto of met het openbaarvervoer bereikbaar. Het startpunt van de Kamerikse Weteringloop is bij:

Voetbalvereniging Kamerik

Overstek 2-A

3471EJ Kamerik


Per trein

Vanaf het treinstation Woerden is Kamerik bereikbaar per bus.


Per bus

De Buurtbus 524 rijdt ook op zaterdag naar Kamerik vanaf Woerden en Breukelen. De streekbus 123 rijdt vanaf Mijdrecht.


Per auto vanaf rijksweg A12  (Den Haag – Utrecht)

Afslag Woerden, volg eerst  richting “Centrum”, daarna 'Kamerik' volgen.


Per auto vanaf rijksweg A2 (Amsterdam – Utrecht)

Afslag Breukelen, vervolgens, eerst richting Kockengen/Woerden, daarna richting Woerden/Kamerik. Na de afslag van N212 naar N405 bereikt u na 1,5km Kamerik.


Bij Kamerik is een parkeerroute richting het  inschrijfbureau aangegeven.

Vrijwilligers


Een evenement als de Kamerikse Weteringloop is niet mogelijk zonder de medewerking van tientallen vrijwilligers. Zij ontvangen de deelnemers op het inschrijfbureau, regelen het verkeer, voorzien de lopers van drinkwater of staan de organisatie bij met allerlei andere hand- en spandiensten. Hier zijn wij als organisatie erg blij mee!


Maar we kunnen nog wel een aantal mensen gebruiken. We zijn op zoek naar vrijwilligers die een paar uur willen helpen. Bij het inschrijfbureau, bij de drinkposten en op het parcours. Loop je niet mee en wil je helpen. Graag!

Aanmelden (of voor meer info) kan door een mailtje te sturen naar: secretariaat@weteringloop.nl 

Omwonenden


De hoofdactiviteit zal dit jaar plaats hebben op het terrein van de Voetbalvereniging Kamerik. Op het Overstek zal de start / finish plaats vinden. De dag begint rond 12.00 uur met de jeugdlopen en om 13.30 en 13.40 uur starten de langere afstanden voor de senioren. Hierdoor is het mogelijk dat U zo tussen 12.00 uur en 16.00 uur door onze activiteiten hinder kan ondervinden. In het bijzonder zal de bereikbaarheid beperkt kunnen zijn.


Tevens zal er bij de start / finish gebruik worden gemaakt van een geluidsinstallatie. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft. Aan de direct aanwonenden van het parcours zouden wij willen vragen hun auto deze dag elders te parkeren. Dit betreft de Mijzijde  /van Teijlingenweg en Overstek.


Voor meer informatie of overleg kunt U natuurlijk altijd contact met ons opnemen,


Iedereen is uiteraard van harte welkom dit dorpsevenement te komen aanschouwen en vooral onze dorpsgenoten aan te moedigen in hun sportieve strijd.

Aansprakelijkheid organisatie

De Weteringloop wordt georganiseerd door vrijwilligers. Alle deelnemers nemen deel voor eigen risico voor persoonlijk letsel of blessures opgelopen tijdens de loop. De deelnemer draagt zelf de verantwoordeljkheid om voldoende fit te zijn voor de te lopen afstand.

Ook neemt de organisatie geen verantwoordelijkheid voor het kwijtraken van eigendommen.


De organisatie behoudt zich het recht voor om de route, start- en of finishtijden en/of de startplaatsen te wijzigen. Ook kan de organisatie besluiten om de loop of een of meerdere afstanden af te gelasten als gevolg van extreme weersomstandigheden waardoor doorgang van de loop of een afstand niet verantwoord wordt geacht.


Door het inschrijven voor de loop of voor de clinics verklaart de deelnemer er mee akkoord te gaan dat er foto’s van de deelnemer op uitingen van de Stichting Weteringloop kunnen komen te staan. Mocht deelnemer problemen hebben met een gebruikte foto, dan kan de deelnemer altijd even contact opnemen met het secretariaat via onderstaande contactknop